Smålandet

Hos fantastiska Smålandet i Misterhult, precis utanför Markaryd finns det något för alla.

Längs den tre kilometer slingrande skogsvägen upplever du skogens konung på nära håll i hans egen miljö. Vägen slingrar sig även in till Bisondalen. Där strövar det runt amerikanska bisonoxar, Nordamerikas största landdjur.
Antingen kör du in med din egen bil eller upplever du en spännande tågresa genom safariparken.

Kanske är du fikasugen? Perfekt, här kan du också njuta av en nygräddad våffla i 1700-talsmiljö med låga dörrkarmar och knarrande golv.Här finns också mycket annat som kulglass, mjukglass eller klassiska smörgåsar från serveringsmontern.

Eller kanske du är riktigt hungrig, då har du tur. Restaurang Älgtornet är ny sedan och bjuder på härliga rätter såsom älgköttbullar eller bisonburgare. Älgköttet kommer från viltslakteriet Karelius i Dalarna och bisonköttet från Bisonfarmen i Gate utanför Hjo i Västergötland. Hela restaurangen är inspirerad av den småländska naturen. Glöm inte att ta hissen upp till takterrassen och njuta av utsikten över parken. I bottenplan finns det sju toaletter designade och inspirerade av den småländska naturen liksom de övriga planen i restaurangen.

Smålandet har självklart också en souvenirbutik på 100 kvadratmeter som har en unik och sevärdinredning. Mitt i butiken står den gamla gårdsbrunnen, bevarad från 1700-talet. Av någon anledning har man under årens lopp byggt in den 5 meter djupa brunnen. Det finns också en svartek, 3200 år gammal som har placerats i butiken. Eken hittades i en mosse på 2,5 meters djup, i samband med ett vägbygge.

Läs mer