Se & göra

Älgsafari Smålandet Markaryd

Upplev Markaryd

Närheten till kontinenten gör Markaryd till ett populärt turistmål för bl.a. danska, holländska och tyska besökare. Ett uppskattat utflyktsmål är älgarna på Smålandet där du som besökare inte bara får närkontakt med djuren utan även en guidning i hur älgarna lever och hur den svenska allemansrätten fungerar. Blir det en varm dag så har Markaryd många sjöar med mysiga badplatser och även ett friluftsbad i Strömsnäsbruk.

Vattenskidor Strömsnäsbruk Markaryd
Paddla kanot Markaryd
Aktiviteter vatten Markaryd

Fiske & Vandringsleder

I närheten av Markaryd finns många sjöar som inbjuder till fiske. Vill du hellre ta en tur på våra vandringsleder eller en cykeltur så finns såväl kartor som mer information på Markaryds Turistcenter. Du köper fiskekort till samtliga sjöar på COOP.

Sjö Markaryd
SSJF dressin strömsnäsbruk markaryd

Djur & Natur

Genom att köra dressin får du en unik upplevelse av naturen. Tag med fikakorg och cykla den underbara sträckan mellan Strömsnäsbruk och Axhult.  Hos oss i Markaryd kan du träffa på rådjur och annat vilt utmed vägarna, men vill du uppleva djur under mer ordnade former så finns såväl djurpark som älgsafari som utflyktsmål.

Påfågel
Tatoo Thomas tatuering Markaryd

Hälsa & Skönhet

Låt tiden stå stilla en stund och passa på att bli ompysslad och ge dig själv egen tid. I Markaryd erbjuds bl.a ansiktsbehandlingar, vax, massage, fotvård och fransförlängningar. Duktiga frisörer ger dig ett fräscht uttryck med olika klippningar och  moderna färgtoningar. Nagelterapeuter ser till att fixa pedikyren och skickliga tatuerare gör konstverk på din hud.

Vacker Salong Markaryd

Tips på aktiviteter

c/o Markaryd