Nobel

Nobelutställning i Markaryd

Utställningen visar elever och unga hur nyfikenhet och en entreprenöriell anda kan ta dem hela vägen till ett Nobelpris. Vi är stolta att presentera Markaryds alldeles egna Nobelutställning!

Nobelutställning är ett unikt samarbete mellan Maker tour – Mot nya höjder, Nobelmuseet, Nibe Industrier AB och Markaryds kommun. Läs artikeln ”Shanghai – Dubai – Markaryd. Historien om hur Nobel kom till Kronoberg.

Nobel Mot Nya Höjder Markaryd består av två delar: ett besök på Nobelutställningen och ett besök på en industri som på något vis använder sig av Nobelpristagarnas kunskaper. Kombinationen av Nobelutställningen och ett arbetsplatsbesök visar eleverna på ett konkret sätt hur världen förändras med hjälp av nyfikenhet och kunskap.
Företagen som eleverna kommer att besöka är Ekamant, Gerdmans, H-Tryck, Johanson Design, Konecranes, Lechner, MMA, Nibe, Smurfit Kappa och Tryckta.

FÖRETAG & FÖRENINGAR

BOKA LOKAL GENOM OSS!

Vill du lägga ett möte med medarbetare, leverantörer, kunder och/eller samarbetspartners i lokalerna och visa upp Nobelutställningen?

Hör gärna av dig till oss på c/o Markaryd!
info@markaryd.com 
0433-121 22

NYA LOKALER

Lokalerna på nobelutställningen är nyrenoverade.
Förutom utställningen finns det två konferensrum och plats för möten och events i hela byggnaden.
På ovanvåningen har NIBE byggt upp en utställning kring deras industriella resa och hur Markaryd och näringslivet förändrats under tiden.

Ni hittar byggnaden på Hannabadsvägen 1, mittemot simhallen.

Skolklasser

Skolklasser i hela Kronobergs län är välkomna för att besöka utställningen och vi hoppas också kunna ha öppet för allmänheten vid vissa tidpunkter.

Vill du ta med dina elever till utställningen?
Boka din klass här: kronoberg.motnyahojder.com/skola/nobelutstallning-i-markaryd/

c/o Markaryd