Mat & dryck

God mat äta i Markaryd

Äta i Markaryd

Markaryds restaurangutbud har något för alla smaker. Här finns allt från husmanskost till lokalproducerat, Texas BBQ på småländskt vis, asiatiskt och mycket mera! Åk på smakresa bland gårdsbutiker och lantcaféer eller varför inte stanna till på afternoon tea mitt ute i skogen.

Dagens lunch

Småländsk Fika

Fikapausen är livsviktig för en smålänning. Att ta en paus över en kopp kaffe eller med ett glas jordgubbssaft och en kanelbulle är ett sätt att enkelt och avslappnat umgås med vänner, familj eller jobbarkompisar.

Restauranger

HEMBAKAT & NÄRPRODUCERAT

Markaryds närhet till produktiv odlingsmark ger bra möjlighet att köpa närproducerat. Många av våra caféer och restauranger bakar det mesta själva och värnar om närproducerade produkter. Ute i gårdsbutikerna finns gårdens egna specialiteter. Ett lokalt kretslopp i Markaryd som gör alla till vinnare.

Special

Barn & Lekhörna

Barn & Lekhörna

På alla våra matställen kan du få hjälp att värma din medhavda barnmat och många har en speciell lekhörna för de mindre barnen.

Glutenfritt

Glutenfritt

Glutenfria alternativ hittar du såväl som bakverk som dagens lunch. Pizzeriorna serverar även glutenfri pizza. Är du laktosintolerant fråga gärna servicepersonalen om råd.

Vegetariskt

Vegetariskt

Ibland kan det vara gott med en sallad till lunch men även andra vegetariska alternativ finns på menyn hos våra restauranger som serverar dagens lunch.

Uteservering

Uteservering

Många av våra restauranger erbjuder uteservering under hela sommaren. Passa på att njuta av en stunds avkoppling kombinerat med god mat och dryck.

c/o Markaryd