Mat & dryck

God mat äta i Markaryd

Äta i Markaryd

Markaryds restaurangutbud har något för alla smaker. Här finns allt från husmanskost till lokalproducerat, Texas BBQ på småländskt vis, asiatiskt och mycket mera! Åk på smakresa bland gårdsbutiker och lantcaféer eller varför inte stanna till på afternoon tea mitt ute i skogen.

Mysigt lantcafé Markaryd

Dagens lunch

God mat Markaryd

Centralt och lantligt

I centrum finns ett stort utbud av restauranger när man vill äta. Har du tid att ta dig en tur ut på landet så kombineras god mat och fantastisk småländsk natur.

äta konditiori markaryd
Fika i Markaryd

HEMBAKT & NÄRPRODUCERAT

Markaryds närhet till produktiv odlingsmark ger bra möjlighet att köpa närproducerat. Många av våra caféer och restauranger bakar det mesta själva och värnar om närproducerade produkter. Ute i gårdsbutikerna finns gårdens egna specialiteter. Ett lokalt kretslopp i Markaryd som gör alla till vinnare.

Conditori Markaryd
äta fika markaryd

Efter shoppingen kan det vara skönt med en avkopplande fikastund.

Pizzeria Markaryd

På pizzeriorna finns ett stort utbud av langos, sallader och kebab. Vänlig och tillmötesgående personal ser till att snabbt stilla hungern hos trötta men glada shoppingbesökare.

Special

Barn & Lekhörna

Barn & Lekhörna

På alla våra matställen kan du få hjälp att värma din medhavda barnmat och många har en speciell lekhörna för de mindre barnen.

Glutenfritt

Glutenfritt

Glutenfria alternativ hittar du såväl som bakverk som dagens lunch. Pizzeriorna serverar även glutenfri pizza. Är du laktosintolerant fråga gärna servicepersonalen om råd.

Vegetariskt

Vegetariskt

Ibland kan det vara gott med en sallad till lunch men även andra vegetariska alternativ finns på menyn hos våra restauranger som serverar dagens lunch.

Uteservering

Uteservering

Många av våra restauranger erbjuder uteservering under hela sommaren. Passa på att njuta av en stunds avkoppling kombinerat med god mat och dryck.

c/o Markaryd